FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord gaat als groepshoofd de Europa League in’

Feyenoord speelt dit seizoen in de Europa League. En vanwege het goede Europese seizoen van afgelopen jaar mogen de Rotterdammers hopen op een plek in Pot 1. De finale werd namelijk gehaald in de Conference League.

In totaal zijn er in het seizoen 2021/2022 24.000 punten behaald door de stadionclub. Dat is meer dan grootmachten als Juventus, PSG, Atlético Madrid, Manchester United en FC Barcelona. De Engelse topclub Liverpool was de lijstaanvoerder met 33.000 punten. Real Madrid volgt met 30.000 punten.

In totaal heeft Feyenoord op dit moment 44.000 punten. De UEFA houdt de laatste vijf seizoenen aan om een ranglijst te vormen. Feyenoord vinden we terug op plek 42. Vóór de succesvolle Conference League campagne bungelde de club nog rond plek 95 van Europa. Om ook volgend jaar weer te stijgen, moeten er minimaal 6000 punten behaald worden. Het seizoen 2017/2018 valt dan weg en dat was tot vorig jaar het meest succesvolle seizoen, qua punten.

AS Roma, Manchester United, Arsenal, Lazio Roma en Sporting Braga zijn voor het nieuwe seizoen al verzekerd van Pot 1 in de groepsfase van de Europa League. Wanneer Feyenoord deze ploegen wil ontlopen moet het hopen op gunstige resultaten elders op de velden. In totaal zijn er nog drie plekken te verdelen in Pot 1, omdat de verliezer van Benfica – Dynamo Kiev (beide clubs hebben meer punten dan Feyenoord) zich verzekert van de Europa League, blijven er voor Feyenoord nog twee plekken over.

One thought on “‘Feyenoord gaat als groepshoofd de Europa League in’

  1. Wat een “lul”-verhaal. Feyenoord is nog lang geen groepshoofd en de kan daarop is erg klein!
    Mensen voor de gek houden is dat!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *