FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Terugkeer in de Eredivisie lonkt voor Oranje-spits’

PSV overweegt om Donyell Malen terug te halen naar de Eredivisie. De Eindhovenaren zijn namelijk hard opzoek naar een vervanger voor de geblesseerde Noni Madueke. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

Het AD schrijft: “Malen ging vorig jaar voor zo’n 30 miljoen euro van PSV naar Borussia Dortmund en zijn situatie wordt momenteel in de gaten gehouden. Hij heeft nu een basisplek bij zijn club, wat een transfer erg onaannemelijk zou maken. Mocht hij alsnog op de bank belanden, dan zal PSV in de laatste week van de huidige transfermarkt (die tot 1 september duurt) kunnen kijken of er iets (mogelijk op huurbasis) te realiseren valt.”

Mocht Malen niet haalbaar blijken, dan blijven de Eindhovenaren in Duitsland rondkijken voor een alternatief op Luuk de Jong. Bayern München-spits Joshua Zirkzee, die al vóór de terugkeer van de voormalig spits van Sevilla en FC Barcelona op de lijst bij PSV stond, zou dan opnieuw in beeld komen.

Er zijn wel wat haken en ogen aan de deal, schrijft het AD. “Aan Zirkzee hangt naar verluidt een gigantisch prijskaartje, wat een overgang bemoeilijkt. Duitse media brengen hem momenteel in verband met VfB Stuttgart, dat zo’n 20 miljoen aan de kampioen zou moeten overmaken. Dat lijkt wel heel erg dol, zeker nu PSV nog niet de zekerheid heeft dat de groepsfase van de Champions League wordt bereikt.”

De spitspositie is echter niet de enige vacature bij PSV. “Trainer Ruud van Nistelrooij zei vorige week dat zijn club zich niet beperkt tot het kijken naar een aanvaller. Het is ook mogelijk dat op andere posities nog spelers komen, bijvoorbeeld omdat er belangstelling is van andere clubs. Eerder werd een transfer van Philipp Max niet uitgesloten, maar tijdens de huidige Champions League-campagne kan niemand weg. Max is de eerste optie op linksback omdat Mauro Júnior nog geblesseerd is en enkele weken moet toekijken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *