FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Eerste ontslag in de Eredivisie is een feit

Fortuna Sittard heeft vandaag Sjors Ultee ontslagen als hoofdtrainer. Het nieuwe seizoen is pas drie wedstrijden onderweg.

Fortuna Sittard speelde zich in het afgelopen seizoen pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie veilig. Het was voor de clubleiding reden om flink te investeren in de selectie. Zo baarden de Limburgers opzien door onder andere Burak Yilmaz naar Sittard te halen. De Turkse topschutter was bij zijn debuut tegen Ajax meteen trefzeker, maar kon niet voorkomen dat de Amsterdammers er alsnog met de drie punten vandoor gingen. Ook de daaropvolgende twee wedstrijden resulteerden in een nederlaag. Vorige week was FC Twente met 3-0 te sterk, afgelopen zaterdag gevolgd door een pijnlijke 1-4 nederlaag tegen SC Cambuur.

Maar de slechte competitiestart is volgens technisch manager Sjoerd Ars niet de enige reden waarom Ultee na slechts drie wedstrijden al moet wijken. “Het is pijnlijk om zo vroeg in het seizoen al deze moeilijke beslissing te moeten nemen. Sjors heeft aangetoond een bekwame hoofdtrainer te zijn. We maken deze keuze niet enkel op basis van de laatste drie wedstrijden”, klinkt het op de clubsite. Ars zag ‘onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken’. “Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *