FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Succesvol Feyenoord kan weer met miljoenen smijten’

Clubicoon Willem van Hanegem stelt tevreden vast dat het Feyenoord gelukt is om de komende tijd weer met miljoenen te kunnen smijten. Tegenover het lucratieve vertrek van Luis Sinisterra, Marcos Senesi, Tyrell Malacia en Fredrik Aursnes staat binnenkort bijna veertig miljoen euro aan transferuitgaven.

‘Er wordt weer gesmeten met miljoenen en gelukkig komt er ook een keer veel geld naar Feyenoord toe’, reageert Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. ‘De club wilde dat graag voor elkaar krijgen en het is gelukt. Toen ik ooit trainer van Feyenoord was, zei ik eens dat de club zo arm was dat we nog geen smurf konden kopen. Dat heb ik geweten. Vanuit alle windstreken, zelfs vanuit België en Duitsland, kreeg ik smurfen opgestuurd. Ik heb sindsdien alle smurfen die er zijn.’

Aursnes gaat Feyenoord op korte termijn verlaten voor Benfica. Van Hanegem noemt hem ‘een leuke speler’. ‘Daar zal iedereen het over eens zijn.’ Maar de Rotterdammers kunnen zonder de Noor, verwacht De Kromme. ‘Verleden week tegen Heerenveen deed hij nog mee bij Feyenoord en toen was het spelbeeld hetzelfde als tegen RKC. Stroef en slordig. Anders gesteld: zou het tegen RKC als een trein hebben gedraaid als Aursnes mee had gedaan? Dat lijkt mij ook niet, toch?’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *