FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord wil deze week al afscheid nemen van Arnesen’

Feyenoord hoopt deze week tot een akkoord te komen met de technisch directeur Frank Arnesen. De Rotterdammers willen van hem af. Dit weet Voetbal International te melden.

Martijn Krabbendam legt uit hoe de keuze om uit elkaar te gaan tot stand kwam. ”De beslissing is ingegeven door andere ambities én zorg over de fysieke toestand van de technisch directeur, melden ingewijden bij de club. Het heeft niets te maken met gesjoemel bij transfers, zoals de geruchten gingen nadat de deal van Tyrell Malacia met Olympique Lyonnais was afgeketst en de linksback koos voor Manchester United.”

”De leiding maakt zich nog steeds grote zorgen om zijn gezondheid en wat dit betekent voor de toekomst”, vervolgt Krabbendam. ”Deze transferwindow heeft Arnesen weinig kunnen doen, de bedrijfsvoering lag bij Te Kloese. De volgende window, in de winter, wordt een rustige, zo verwacht men bij de club en daarna loopt het contract van Arnesen af. Hij is dan 66 jaar. Het is niet voor niets dat de club hem vorige winter maar een eenjarig contract gaf.”

Arnesen is wellicht de laatste technisch directeur geweest van Feyenoord, zo stelt Krabbendam. De Rotterdammers denken al langer na over een andere invulling van de organisatie. ”Met Te Kloese is er een algemeen directeur die breed georiënteerd is en ook voetbalinhoudelijk verstand van zaken heeft. Feyenoord zou kunnen besluiten te kiezen voor twee managers (algemeen en technisch) onder de CEO. Dat zou betekenen dat Arnesen voorlopig de laatste technisch directeur is geweest, maar wel een die grote impact heeft gehad op de totale transitie van Feyenoord.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *