FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Flinke uitdaging voor Arne Slot bij Feyenoord’

Feyenoord heeft deze zomer flink uitgepakt met het aantal inkomende transfers. Maar volgens het Algemeen Dagblad brengt dat wel een fiks probleem met zich mee. Trainer Arne Slot beschikt op dit moment namelijk over zestien verschillende nationaliteiten.

Ook vorig seizoen had Slot veel buitenlanders onder zijn hoede, maar toen werd de kern van zijn team gevormd door voetballers met de Nederlandse nationaliteit. Nu dient hij op een andere manier een hechte ploeg te boetseren… “Hoe ik dat wil doen? Nou, ik ga niet met ze paintballen of andere teamactiviteiten doen. Ik zie meer in veel trainingen en wedstrijden. De spelers moeten met elkaar keihard werken om een moeilijk te verslaan team te worden. En de beste manier om een team te vormen, is succesmomenten met elkaar beleven.”

“Ik zoek het in het voetbal, lekker met ze trainen”, vervolgt de coach. “Maar het kan best zo zijn dat we ervoor moeten zorgen dat ze af en toe met elkaar gaan eten of zo, om zich lekker te voelen buiten het veld. Daar hebben we teammanagers Frank Boer en Ricky van Haaren (oud-speler, red.) voor. Natuurlijk moet ik weten hoe een speler zich voelt, maar het belangrijkste is dat hij weet wat hij van zijn medespelers kan verwachten.”

Bij zijn tactische besprekingen staat Slot tegenover spelers uit alle hoeken van Europa, Zuid- en Midden-Amerika én het Midden-Oosten: “Niet ideaal. De ideale situatie is dat de kern van de ploeg weer had bestaan uit Nederlandse spelers. Maar uiteindelijk kijk je naar kwaliteit en niet naar nationaliteit. Als de prijs en de kwaliteit hetzelfde is, dan denk ik dat het voor een club goed is om voor Nederlandse spelers te kiezen. Al is het alleen al omdat die jongens zich veel sneller aanpassen; ze kennen het leven en de cultuur en zijn gewend aan de Nederlandse stadions. Dus dat zou wel het ideaal- plaatje zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *