FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Christian Eriksen zei Feyenoord af vanwege Ajax-verleden’

Feyenoord probeerde deze zomer Christian Eriksen naar De Kuip te halen maar de speler ging hier uiteindelijk niet op in vanwege zijn Ajax-verleden. Hier maakt journalist Marcel van der Kraan melding van.

Onduidelijk is wanneer Feyenoord een poging voor Eriksen heeft gewaagd. Frank Arnesen – die eerder deze maandag bij de Rotterdamse club vertrok – maakte in februari bekend dat hij had geprobeerd Eriksen vast te leggen. De middenvelder koos er destijds voor om bij Brentford aan de slag te gaan. Deze zomer tekende Eriksen een contract bij Manchester United.

Waar Feyenoord er niet in slaagde Eriksen te verleiden tot een pikante samenwerking, liet Ajax het na om de verloren zoon vast te leggen. “Ik snap nog steeds niet dat Ajax Eriksen niet heeft binnengehaald. Ze konden hem zo vastleggen. Zijn zaakwaarnemer, Martin Schoofs, heeft Ajax nog meerdere keren gevraagd of ze hem niet wilden hebben. Maar Ajax durfde het niet aan. Daar zullen wel redenen voor zijn, maar ik denk dat ze zich nu wel achter de oren krabben”, aldus Van der Kraan bij de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Mike Verweij denkt de affaire-Nouri een hereniging met Eriksen in de weg stond. “Ajax heeft bij het bepalen van de schadevergoeding betoogd dat ook als Nouri goed op het veld was behandeld, hij nooit meer het absolute topniveau zou hebben gehaald. Dat was een probleem voor Ajax met Eriksen, want hij had het tegendeel kunnen bewijzen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *