FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord maakt een betere indruk dan AZ en Ajax’

Sparta-middenvelder Jonathan De Guzman speelde dit seizoen al tegen AZ, Ajax en Feyenoord. Afgelopen weekend werd hij met de 3-0 door De Stadionclub aan de kant gezet.

Na afloop van het duel vertelde de voormalige international van het Nederlands elftal (actief op het WK 2014 in Brazilië) allereerst, als geciteerd door Voetbal International: “Het is altijd fijn terug te keren in De Kuip. Maar als je kijkt naar het resultaat was het zeer teleurstellend van onze kant. Natuurlijk hadden we vorige week zaterdag gewonnen en dan kom je hier met een goed gevoel. We waren allemaal positief. Maar na vijf minuten wordt het heel zwaar.”

Eigenlijk kwam Sparta er gewoonweg totaal niet aan te pas… “Feyenoord was veel beter. Ze waren de hele wedstrijd door sterker en agressiever. Het was een zware avond voor ons. Vooral tactisch was Feyenoord veel beter. We hadden op alle fronten geen antwoord.”

De Guzman speelde dus ook al tegen Ajax en AZ: “Feyenoord maakte de beste indruk. Het zegt helemaal niets. Maar vandaag was Feyenoord veel beter, we hadden niets te vertellen. Tegen AZ en Ajax waren tot het einde in de wedstrijd. Vandaag niet.”

Volgens de controleur is de hand van oefenmeester Arne Slot duidelijk te zien: “Het heeft veel te maken met de trainer. Hij doet het heel goed. Dat is een heel groot verschil met voorheen, met meer pressie voorin, meer druk naar voren en mooi voetbal. Dat zie je vandaag ook.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *