FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord maakt geen haast met opvolger van miljoenenverkoop’

Fredrik Aursnes maakte deze zomer een transfer naar het Portugese Benfica. Feyenoord ving zón vijftien miljoen euro voor de middenvelder en maakt voorlopig nog geen haast met zijn opvolger.

De Rotterdammers haalden in Mats Wieffer een echte nummer zes, maar de oud-speler van Excelsior is ook de enige die van nature op die positie uit de voeten kan. Dat de zomeraanwinst een blessure op liep in zijn eerste weken bij Feyenoord, hielp ook niet mee met de overgang naar gewenste niveau.

Inmiddels is de middenvelder fit. “Mats is de afgelopen weken geblesseerd geweest en is net terug”, gaf Slot aan bij Vandaag Inside. “En hij komt vanuit de Eerste Divisie. Daar was hij overigens wel een van de beste spelers van de competitie, maar dan nog is het een behoorlijk grote stap naar Feyenoord.”

De situatie in de selectie van Feyenoord zorgt ervoor dat we Wieffer sneller in de basis zien dan eigenlijk gepland. “Die stap had hij eigenlijk rustig mogen nemen, maar dat komt nu misschien wel in een versneld proces, omdat hij eigenlijk de enige nummer zes is die we hebben.”

Dat ligt volgens Slot vooral aan de prestaties van Wieffers zelf. “In eerste instantie hangt dat af van de speler zelf, of hij in staat is om negentig minuten te spelen en op het niveau aan te haken?”, vraagt de trainer zich hardop af.

Er zijn naast Wieffers ook andere mogelijkheden ‘op zes’. Quinten Timber en Orkun Kökçü speelden al vanaf de meest teruggetrokken positie op het middenveld van Feyenoord. “Anders kunnen ook aanvallende middenvelders daar spelen, als ze dezelfde fysieke arbeid leveren als een verdedigende middenvelder doet. Daar zijn we met Quinten en Orkun keihard mee bezig, om ze veel verdedigende discipline bij te brengen. Dat is nodig, want op dit moment zijn zij de twee die het invullen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *