FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘PSV heeft meer kwaliteit in huis dan Feyenoord’

Theo Lucius dicht PSV meer kwaliteit toe dan Feyenoord. De voormalig voetballer speelde in zijn loopbaan voor beide clubs. En morgen staat de kraker tussen beide topclubs weer eens op het programma. Zelf heeft hij wel een voorkeur.

“Als ik moet kiezen, dan is PSV mijn club. Ik heb hier zeven jaar gespeeld en werk nu voor het achtste jaar in de jeugdopleiding, maar ik kom ook bij Feyenoord nog heel graag als vriend van de club”, vertelt Lucius, die zelf jeugdtrainer is bij de Eindhovenaren, in De Telegraaf. “Mijn ambitie is om hoofdtrainer te worden en de ultieme droom zou zijn om dat bij PSV te kunnen doen.”

Lucius ziet zijn voormalige ploeggenoot Ruud van Nistelrooij als voorbeeld. “Ruud heeft een heel mooie ontwikkeling doorgemaakt als trainer. Het goede van Ruud is dat hij heel stevig in zijn schoenen staat. Het gaat dit seizoen tot nu toe met vallen en opstaan, maar hij kan heel goed met druk omgaan. Ik zie een duidelijk verschil tussen hoe PSV vorig seizoen speelde en hoe nu. Ik zie zijn hand terug in het plezier dat spelers uitstralen op het veld en de beleving op de trainingen.”

Toch kijkt de voormalig verdediger annex middenvelder ook met bewondering naar Arne Slot. “Feyenoord heeft een heel nieuw team, waar Arne Slot weer goed zijn eigen manier van spelen heeft ingebracht. Je herkent zijn eigen visie en zijn eigen stijl. Op dit moment schat ik PSV wel hoger in op basis van de kwaliteit op het veld. Al weet ik ook dat PSV het altijd moeilijk heeft met Feyenoord, dat was in mijn tijd als speler ook al zo. Ik verwacht een heel interessante wedstrijd, waar ik met trainersogen naar zal kijken, maar toch ook een beetje met een supportershart.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *