FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Santiago Gimenez wint de strijd van Danilo en wordt eerste spits’

Analist en voormalig topvoetballer Wim Kieft kijkt met grote interesse uit naar de spitsenstrijd bij Feyenoord. Hij is benieuwd hoe Danilo en Santiago Gimenez omgaan met de onderlinge concurrentiestrijd.

‘Op dit moment valt er geen reden te bedenken om Danilo te vervangen’, begint Kieft in zijn column in De Telegraaf. ‘Feyenoord speelt vrij goed. Danilo speelt daarin een rol door zich af en toe wat uit de spits te laten wegzakken zonder dat het ten koste van doelpunten gaat.’

Gimenez klopt dan weer op de deur met zijn ‘doeltreffende invalbeurten’, ziet Kieft. ‘Hij speelt bijzonder doelgericht, gretig, agressief, kan goed koppen en jaagt altijd op een doelpunt. Qua meevoetballen levert hij minder dan Danilo.’ De voormalig international zag de persoonlijkheid van Gimenez aan de oppervlakte komen toen hij een penalty opeiste tegen SS Lazio. ‘Een Mexicaanse straatvechter, die niet zal rusten voordat hij een basisplaats heeft veroverd. Ten koste van wie ook. Volgens mij wordt Gimenez uiteindelijk Feyenoords eerste spits, zoals je vorig seizoen voelde aankomen dat Linssen zou worden voorbijgestreefd door Dessers.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *