FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dat Feyenoord niet profiteerde maakte mij chagrijnig’

Feyenoord ging afgelopen zondag in de kraker tegen PSV met 4-3 ten onder. En dat maakte het clubicoon Willem van Hanegem chagrijnig. Daarentegen zag hij AZ winnen van Ajax wat weer goed nieuws is voor de competitie.

“Dat AZ won, is goed voor de spanning van de competitie”, schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. “Ik schreef deze maand ook al een keer dat Ajax de titel zou prolongeren, maar dat wil niet zeggen dat ze ook moeiteloos 34 wedstrijden moeten winnen.”

Van Hanegem zag eerder op de zondagmiddag Feyenoord verliezen van PSV. “Dat Feyenoord niet profiteerde, al speelde die ploeg voor Ajax in actie kwam, dat maakte mij chagrijnig. PSV was de laatste weken erbarmelijk en als je dan na drie minuten al op 0-1 voor staat in het Philips Stadion, dan heb je de wapens om PSV een enorme klets te geven.”

Van Hanegem gaat verder: “Maar Feyenoord ging met 0-1 opbouwen op een volgens mij spekglad veld en mensen inspelen die heel kort gedekt werden door PSV’ers, die uiteraard vooruit moesten na een achterstand. Feyenoord heeft het echt zelf laten liggen en dat was niet nodig.”

“En nee, ik schaal ze niet zo hoog in omdat ze van Sturm Graz hadden gewonnen. Die konden er heel weinig van, al kun je moeilijk nog meer doen dan 6-0 winnen. PSV zat er korter op dan die Oostenrijkers, maar ook die ploeg was radeloos geworden als het langer 0-1 was gebleven of als Feyenoord minder slordig was geweest en had gewacht op de ruimtes voor de 0-2”, aldus van Hanegem.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *