FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Ajax pakt veel meer geld met shirtjes dan PSV en Feyenoord

Ajax zet op het gebied van merchandise veel meer geld om dan de concurrenten Feyenoord en PSV. Hier maakt het medium Voetbal International melding van.

Ajax presenteerde dinsdag zijn jaarcijfers van het afgelopen seizoen. Daaruit was op te maken dat de merchandise-inkomsten naar bijna 36 miljoen euro stegen. Dat heeft alles te maken met de succesvolle verkoop van het Bob Marley-shirt en het thuistenue met het oude logo. VI weet dat het verschil in merchandise-inkomsten met PSV en Feyenoord daardoor enorm is geworden.

Zo genereerde Ajax op dit gebied maar liefst zeven keer meer inkomsten dan PSV. Bij Feyenoord was het geldbedrag dat binnenkwam door merchandise ruim drie keer zo laag als in Amsterdam.

Ook dit seizoen lijkt Ajax prima zaken te doen met de verkoop van shirtjes. Zo valt het uitshirt en Daily Paper-tenue goed in de smaak, al lijkt het erop dat de Ajax-shirts van vorig seizoen populairder waren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *