FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik kon in 2021 naar zowel Feyenoord als PSV’

Mickey van de Ven verruilde afgelopen seizoen FC Volendam voor een Duits avontuur bij Wolfsburg. De mandekker had ook naar Feyenoord of PSV gekund. Hij heeft geen spijt van zijn keuze.

De 21-jarige Van de Ven zegt in een interview met Voetbal International nooit spijt te hebben gehad van zijn overstap naar Wolfsburg. “Het is natuurlijk lastig als je telkens op de bank zit, maar ik had ook niet verwacht dat ik direct zou gaan spelen. Ik kwam van Volendam. Met alle respect, maar van de Keuken Kampioen Divisie naar de Bundesliga, is nogal een stap. Aan het begin moest ik aanpoten, maar ik haakte redelijk snel aan en heb altijd wel gevoeld: er is een kans dat ik hier ga spelen.”

Volgens de verdediger zet je direct een goede stap als je bij Wolfsburg speelt en dat er anders nog voldoende alternatieven voorhanden zijn. “Als je het dan uiteindelijk niet haalt, heb je daarna altijd nog opties als Plan B. Ja, ik had in 2021 ook naar Feyenoord of PSV kunnen gaan, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze.”

Van de Veen hoopt in de toekomst ooit nog zijn droomtransfer naar de Premier League te kunnen maken. “Dat vind ik nog steeds echt de mooiste competitie die er is. Onder meer vanwege de fans, al moet ik zeggen dat de fans in de Bundesliga-stadions ook echt absurd zijn. Maar van jongs af aan is de Premier League altijd al een droom voor mij geweest. Het is dé topcompetitie ter wereld. Qua clubs, qua stadions, qua atmosfeer, uitstraling en individuele kwaliteit is het allemaal voor mijn gevoel nog één tikje hoger.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *