FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Tyrell Malacia keihard aangepakt door de Engelse media

Tyrell Malacia verruilde deze zomer Feyenoord voor een avontuur bij Manchester United. En daar kent de verdediger momenteel een moeilijke periode. Hij zakte afgelopen weekend door het ijs in de stadsderby tegen Manchester City en vertolkte donderdagavond op bezoek bij Omonia Nicosia opnieuw een negatieve hoofdrol. De Engelse media sparen hem niet.

Malacia kreeg op Cyprus de kans om zich te revancheren voor zijn mindere optreden van afgelopen zondag. Het werd echter niet de avond waar de voormalig speler van Feyenoord op had gehoopt. Na ruim een halfuur leed hij dodelijk balverlies, waarna Omonia Nicosia in de counter op een 1-0 voorsprong kwam. Het was een van de laatste acties van Malacia, die in de rust door trainer Erik ten Hag naar de kant werd gehaald.

Het regionale Manchester Evening News beoordeelt het optreden van Malacia in de Europa League met een 3. Het dagblad stelt dat de Oranje-international niet alleen bij het tegendoelpunt, maar ook daarvoor en daarna slordig speelde. De internationale tak van ESPN is wat milder en geeft Malacia een 5 als rapportcijfer, maar benadrukt wel dat hij de slechtste man aan de zijde van Manchester United was.

90Min geeft Malacia (samen met de eveneens in de rust gewisselde Jadon Sancho) eveneens het laagste rapportcijfer: een 3. ‘Aanvallend voegde hij niets toe en hij maakte een enorme fout waarmee hij Omonia het openingsdoelpunt schonk. Het hielp niet dat hij totaal niet werd geholpen door zijn teamgenoten, maar hij had het desondanks veel beter moeten doen’, valt te lezen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *