FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Als spits van Feyenoord wordt wel verwacht dat je zulke kansen afmaakt’

Santiago Gimenez begon gisteren voor Feyenoord tegen FC Twente voor het eerst in de basis. De Mexicaanse goalgetter kreeg voldoende kansen maar wist niet te scoren. Toch wonnen de Rotterdammers ook zonder zijn goals met 2-0. Karim El Ahmadi is kritisch op de 21-jarige Mexicaan.

“Spitsen worden niet echt afgerekend op hun spel, maar op hun goals”, stelt de voormalig middenvelder van Twente en Feyenoord bij ESPN. “Dat liet hij vandaag na. Hij kreeg een paar honderd procent kansen en die moet hij gewoon afmaken. Dat gebeurt niet en daar wordt hij op afgerekend. Hij kan terugkijken op een matige middag. De goals die hij eerder maakte waren wel echt spitsengoals, dus ik had wel verwacht dat hij ze (de kansen, red.) op doel kon krijgen. Dat heeft hij nagelaten.” El Ahmadi roemt wel Lars Unnerstall, die Gimenez dwarszat. “Hij deed het fantastisch. Op de lijn is hij de beste keeper in Nederland.”

Ook Arne Slot beaamt dat Gimenez had moeten scoren. “Ik vind het heel prettig dat we heel veel grote kansen kregen, dat was de laatste weken niet standaard bij ons”, reageert de oefenmeester op de persconferentie. “Maar als een spits zulke grote kansen krijgt, en je hebt een Feyenoord-shirt aan, dan wordt er wel van je verwacht dat je er één in schiet… Misschien schiet hij er tegen een andere keeper wel twee in, maar ook tegen deze keeper moet je er meer rendement uit halen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *