FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Scheidsrechter Bas Nijhuis is levensgevaarlijk voor spelers’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos is kritisch op scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij floot afgelopen zondag de wedstrijd Heerenveen – PSV (0-1) en liet weer eens opvallend veel door gaan.

De manier waarop Nijhuis de wedstrijd in goede banen probeerde te leiden, maakt de tongen los. Omdat de scheidsrechter veel liet doorgaan en weinig kaarten uitdeelde, was voor velen niet duidelijk waar die grens lag van wat wel en niet mocht. Ook wordt Nijhuis kwalijk genomen dat hij spelers niet genoeg in bescherming nam.

De Mos heeft zich ‘enorm’ geërgerd aan Nijhuis. “Het is leuk en aardig dat hij bij praatprogramma’s zit en situaties weglacht. Ik vind het best een aardige gozer, maar het is levensgevaarlijk voor spelers wat hij doet”, aldus De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

Volgens De Mos moet Nijhuis aangesproken worden door de KNVB en moet scheidsrechtersbaas Dick van Egmond de veelbesproken arbiter eveneens op het matje roepen. “Hij moet gewoon fluiten voor een overtreding die zelfs een blind persoon kan zien. Jules de Corte (een blinde zanger die in 1996 is overleden, red.) kan zien dat het aanslagen zijn en Nijhuis laat het doorgaan. Dat kan niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *