FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Louis van Gaal maakt voorlopige selectie van Oranje bekend

Bondscoach Louis van Gaal heeft vandaag de voorlopige selectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal. En er zitten een aantal verrassingen bij.

Simons (PSV), Botman (Newcastle United), Frimpong, Bakker (beiden Bayer Leverkusen) en Van de Ven (VfL Wolfsburg) speelden nog geen interland voor het Nederlands elftal. Een andere opvallende naam is die van Pascal Struijk (Leeds United).

Spelers als Jordan Teze, Joey Veerman (beiden PSV), Owen Wijndal (Ajax), Jerdy Schouten (Bologna), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) maken geen kans meer op het WK. Ajax is de hofleverancier met acht spelers. PSV is met vier spelers vertegenwoordigd, Feyenoord levert slechts één speler.

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal mocht minimaal 35 en maximaal 55 namen bevatten. Uit deze lijst met spelers moet Van Gaal zijn definitieve WK-selectie samenstellen. De deadline is maandag 14 november, zes dagen voor de eerste WK-wedstrijd tussen Ecuador en gastland Qatar. Oranje begint een dag later aan het WK met een wedstrijd tegen Senegal.

Van Gaal maakt al op vrijdag 11 november de definitieve WK-selectie van Oranje bekend. Deze bestonden voorheen uit 23 spelers. Dat zijn er 26 geworden vanwege het feit dat het mondiale eindtoernooi midden in het seizoen valt. Nieuw is ook dat er meer dan drie keepers mee mogen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *