FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-spits is dertien-in-een-dozijn en moet op de bank’

Feyenoord beschikt met Santiago Gimenez en Danilo over twee gelijkwaardige spitsen binnen de selectie. Speelt de één dan zit de andere op de bank. Is dat een luxeprobleem voor trainer Arne Slot?

Aad de Mos zegt in de podcast Twee Viertje met Aad dat hij een duidelijke voorkeur heeft: “Giménez moet altijd spelen. Hij brengt veel meer teweeg in de zestienmeter, is een handenbinder van de eerste orde. Hij heeft al goals gemaakt die echte spitsengoals zijn.”

De Mos is niet zo onder de indruk van de concurrent van Santi: “Danilo is zo’n spits waarvan er dertien in een dozijn lopen in Brazilië. Die heeft dat niet in zijn voetjes. Kijk: alles wat uit Brazilië komt is geen Romário of Ronaldo. Dat denken we. En daarom hebben ze altijd een streepje voor. Maar Danilo is een gewone, gemiddelde speler die tegen RKC of Heerenveen het verschil kan maken, maar niet in de top.”

Feyenoord boekte afgelopen donderdag een knappe en misschien ietwat onverwachte overwinning op Lazio: “Ze begonnen heel zwak. Alle verdedigers gingen in de fout. Geertruida, Hancko, López… Er was er maar eentje die zich staande hield en daarom zeiden wij vorige week al: Bijlow is de vaste keeper voor Oranje.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *