FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot eist nog meer van Feyenoord

Feyenoord heeft een mooie week vanmiddag afgesloten met een 0-2 overwinning op FC Volendam. Toch blijft trainer Arne Slot kritisch op het spel van zijn ploeg.

“Ik denk wel dat het een topweek voor ons is geweest”, aldus Slot bij ESPN. “Dat kwam met name door afgelopen donderdag. Een uitwedstrijd bij FC Volendam winnen is iets wat Feyenoord hoort te doen. Maar de laatste zestien van de Europa League halen is heel prettig. De vorige week dat we een goede week hadden, lukte het ons niet om twee doelpunten te maken tegen Fortuna. Daarom is het des te lekkerder dat we dat nu wel doen.”

Feyenoord was in Volendam heer en meester. Toch werd het ‘slechts’ 0-2 door doelpunten van Danilo en Sebastian Szymanski. Slot is van mening dat er meer Rotterdamse doelpunten hadden moeten vallen. “Het was niet handig om ons enorme overwicht zo weinig in de score tot uitdrukking lieten komen. Gelukkig maakten we vlak voor rust wel de tweede zodat er een betere afspiegeling was. Als het om de afwerking af de laatste bal ging, was het bij ons de hele wedstrijd slordig.”

Wim Jonk zag vanaf de bank van Volendam hoe zijn ploeg een kansloze nederlaag leed. De oefenmeester weet dat er werk aan de winkel is voor de hekkensluiter. “Er zit een groot verschil in de manier waarop Feyenoord en wij de wedstrijd beginnen. We werden daar op intensiteit afgetroefd en dan loop je tegen doelpunten op. De tweede helft was de intensiteit beter, maar we hebben weinig afgedwongen. Over het algemeen was dit een dikverdiende nederlaag.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *