FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Dick Advocaat sprak eerst met Kuyt na aanvaarding ADO-klus

Voordat Dick Advocaat zijn jawoord gaf aan ADO Den Haag heeft hij eerst gesproken met de ontslagen trainer Dirk Kuyt. Laatstgenoemde werd al na een paar maanden ontslagen vanwege slechte resultaten.

“Ik heb Dirk een bericht gestuurd of alles geregeld was rond zijn vertrek”, vertelde Advocaat tijdens zijn presentatie aan Voetbal International. “Toen kreeg ik een heel leuk bericht terug dat hij me succes wenste en dat het allemaal wel goed zou komen met die afhandeling”, aldus de ervaren oefenmeester, die een contract tot het einde van het seizoen tekende.

Advocaat vindt het vervelend dat zijn voorganger al kort na de start van zijn trainersloopbaan op straat is gezet. “Ik ken Dirk niet heel goed, maar ik vond het wel een geweldige voetballer en ook een goed persoon. Maar dit is inherent aan de voetballerij. Of je nu Dirk Kuyt heet, of Dick Advocaat: als je niet presteert, ga je eruit. Dat zal hij toch zelf ook wel aangevoeld hebben, lijkt mij.”

Advocaat wacht een monsterklus in Den Haag. Zijn ploeg staat momenteel op de teleurstellende zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *