FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Flinke kritiek op het wisselbeleid van Louis van Gaal’

Voormalig voetballers en huidig analisten Pierre van Hooijdonk en Marco van Basten zijn niet onder de indruk van het wisselbeleid van bondscoach Louis van Gaal. Ze hadden namelijk graag Xavi Simons zien invallen in de wedstrijd van vanmiddag tegen Qatar.

Nederland won met 2-0. Ondanks dat Van Gaal Nederland als groepshoofd naar de volgende ronde leidde, ontving hij toch kritiek. “Op een gegeven moment stond ik versteld van de wissels”, zegt Van Hooijdonk aan tafel bij de NOS. “Koopmeiners kwam erin, maar die speelde een slechte wedstrijd. Simons kwam er niet in, je had Malacia erin kunnen brengen. Ik was heel erg verrast over de wissels aangezien Van Gaal had aangegeven dat Simons het goed doet en dat hij wellicht minuten ging maken.”

Van Basten deelt deze mening. “Het was ideaal geweest om zo’n jonge jongen te brengen, met deze stand”, zegt hij. “Wanneer breng je hem dan wel? Ik vind het gewoon jammer, dan zie je spelers invallen als Janssen die niet best was, inclusief Koopmeiners en Weghorst.” Rafael van der Vaart vond het opmerkelijk dat Luuk de Jong niet ingebracht werd door Van Gaal. “Hij had het wel verdiend. Nu zie je duidelijk dat Luuk alleen mee is als pinchhitter.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *