FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nicolai Jörgensen over zijn ‘verloren’ Feyenoord-jaren

Er was een periode dat Nicolai Jörgensen de ene goal na de andere maakte voor Feyenoord. Hij kon zelfs voor bijna twintig miljoen euro worden verkocht aan het Engelse Newcastle United. Tot een deal kwam het uiteindelijk niet. De Rotterdammers wilde een nog hogere transfersom voor hem beuren. Uiteindelijk vertrok de Deen via de achterdeur.

Jörgensen speelde in totaal 118 Eredivisie-wedstrijden voor Feyenoord. De Deen vertrok uiteindelijk naar Kasimpasa, dat uitkomt in de Turkse Süperlig. Dat avontuur werd voor de Deense aanvaller ook niet wat hij er van hoopte, waardoor hij na een aantal buitenlandse avonturen terugkeerde bij FC Kopenhagen.

Inmiddels is de 31-jarige aanvaller ook bij zijn oude club weer vertrokken en zoekt hij naar nieuw emplooi. Ondertussen geeft de spits commentaar bij de Deense televisie. Daar geeft hij een kijkje in zijn toekomstplanning. “Een mogelijkheid zou een overstap naar de Verenigde Staten kunnen zijn. Dat heb ik altijd al gewild.”

Jörgensen leek even in Denemarken te blijven, maar een gesprek met Odense BK liep op niets uit. “Wij konden het niet eens worden. Anders was het wel goed geweest voor mij, want de club ligt midden in Denemarken en Odense is anderhalf uur van mijn huis vandaan.”

De grote clubs, die melden zich al een tijdje niet meer voor Jörgensen. “Drie of vier keer had ik naar grotere clubs kunnen gaan, maar verschillende redenen zorgden ervoor dat ik niet ging”, vertelt de Deense aanvaller.

Feyenoord had daar een belangrijk aandeel in. “Na drie jaar bij Feyenoord hadden ze me voor goed geld kunnen verkopen, maar ze hielden me terwijl ik iets nieuws nodig had. Dus het werden daarna twee nogal verloren jaren”, stelt Jörgensen.

Newcastle United zou destijds zeventien miljoen euro hebben geboden om Jörgensen over te nemen. Zoals bekend werd dit geweigerd door Feyenoord, waarna Jörgensen het niveau vóór die interesse niet meer haalde. De spits gaf ook te kennen dat er gedurende die periode een mogelijkheid was om over te stappen naar een Spaanse club.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *