FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dick Advocaat vraagt om kwaliteitsimpuls’

Dick Advocaat stond gisteren voor de eerste keer langs de lijn bij zijn nieuwe club ADO Den Haag. En de 75-jarige coach ging met 4-1 onderuit op bezoek bij Almere City. Hij vraagt nu om een kwaliteitsimpuls.

In Almere nam ADO nog wel de leiding en er zat zelfs meer in. “We hadden gewoon 3-1 of 4-1 voor moet staan”, vertelt de oefenmeester aan NOS Langs de Lijn. “Dat gebeurt niet en de tweede helft maken we wat onnodige fouten. Dat gebeurde in het verleden ook al. Daar moeten we toch van leren. We moeten ook leren of iedereen goed in het elftal past en ze het aan kunnen lopen.”

Advocaat prijst de eerste 45 minuten, maar weet hij: “We missen een paar bepalende spelers van het elftal. We moeten goed kijken wie er geschikt zijn voor de basis en welke jongens er geschikt zijn om in te brengen. Daar moeten we naar toe en daar hebben we nog drie wedstrijden voor. Er moet iets bij. We hebben nu gezien dat als drie basisspelers er niet zijn, dat dat te veel is.”

Bij een 1-1 stand kreeg Daryl Werker een rode kaart voor een handsbal op de lijn. Advocaat zag het daarna fout gaan. “Ik sta een beetje anders te kijken dan ik normaal doe. Je weet wat je kan verwachten. Van de één valt het mee, van de ander tegen. Daar moeten we straks conclusies uit trekken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *