FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord stelt deze maatregel in voor Klassieker

Over twee weken staat de Klassieker op het programma tussen Feyenoord en Ajax. En de Rotterdammers zullen voor dit duel veiligheidsnetten ophangen. Ze willen namelijk voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid zullen gaan worden.

Het is niet voor het eerst dat Feyenoord netten plaatst, want bij Europese wedstrijden gebeurde dit ook al. Het is echter niet duidelijk hoe het er tegen Ajax uit gaat zien. Een extra detail is dat Ajacied Steven Berghuis voor het eerst in een volle Kuip zal spelen sinds hij bij Feyenoord vertrokken is. “Wij willen gewoon voetbal zien zonder netten”, zegt Kees Lau, voorzitter van de supportersvereniging tegen Rijnmond. “Wij zijn daar helemaal niet voor.”

Lau ziet het niet zitten dat vak Z, of een gedeelte daarvan, leeg moet blijven. “Je kan het als club niet maken om vanwege geruchten een vak leeg te houden. Dat is in alle jaren dat we tegen Ajax spelen nog nooit voorgekomen. Zet dan extra suppoosten neer. Een tekort aan suppoosten mag nooit een reden zijn om supporters achter netten te zetten. Die extra suppoosten kunnen juist op langere termijn ook een positief effect geven, want dan houden mensen hun emoties beter in de hand. Zeker omdat we altijd goede relaties hebben met alle suppoosten. Je moet juist mensen meer bij elkaar krijgen.”

Mocht Feyenoord daadwerkelijk besluiten om vak Z leeg te houden, dan komt Lau in actie. “Als die mensen niet naar de wedstrijd kunnen, dan gaan we strijden voor een vergoeding. Maar daar heb je niks aan, want je wil die wedstrijd zien. We hebben geen invloed op de besluitvorming, maar kunnen er alleen op hameren dat dit de verkeerde weg is die je als club inslaat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *