FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Slot moet nu maar eens een keuze gaan maken’

Arne Slot moest voor het duel tegen FC Utrecht van afgelopen weekend flink puzzelen met zijn opstelling. Spelers als Gernot Trauner en Quenten Timber waren niet inzetbaar voor de oefenmeester die ook zijn aanval nog niet op orde lijkt te hebben.

In het ESPN-programma Dit was het Weekend constateerde Marciano Vink dat het het met name voorin aan de zijkanten erg mager is bij Feyenoord. “We kunnen er niet twee aanwijzen waarvan we zeggen: die gaan er komende zes wedstrijden in staan, die hebben de strijd gewonnen.”

Kenneth Perez stelt dat het niveau van de vleugelspelers van de Rotterdammers dichtbij elkaar ligt, maar denkt dat het voor Slot toch verstandig is om een knoop door te hakken. “Misschien moet je ondanks dat toch een keuze maken. Misschien moet Slot toch gaan kijken: wie ga ik de komende vijf wedstrijden het vertrouwen geven en met wie ga ik veel bezig zijn? Waar heb ik het meeste gevoel bij? Aan wie ga ik laten blijken: ‘jij wordt mijn eerste man’?”

Volgens Perez en Vink zouden Patrik Wålemark en Javairô Dilrosun de meest logische opties zijn, al plaatste Perez wel een kanttekening. “Maar aan Dilrosun kan ik me soms ook ergeren. Omdat ik denk: je hebt zoveel meer kwaliteit dan dit, kom op.” De Deen vindt daarnaast dat Santiago Giménez de eerste spits moet worden. “Maar het is zo jammer, ook voor de trainer, dat Giménez bijna niet scoorde toen hij eens zes wedstrijden de kans kreeg. Maar als ik hem zie afwerken, zie ik wel meer kwaliteit dan bij Danilo.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *