FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Afellay en Elia melden zich bij Feyenoord voor stage

De voormalige voetballers Ibrahim Afellay, Karim Saidi en Eljero Elia gaan de komende tijd stage lopen in de jeugdopleiding bij Feyenoord. Dit doen ze om de nodige ervaring op te doen. Ze begonnen onlangs aan de UEFA C cursus bij de KNVB.

Van de drie stagiaires is de naam van Afellay toch wel het opvallendst. Dit gezien zijn lange PSV-verleden, waar hij in de jeugd speelde en furore maakte in de hoofdmacht. De aanvallende middenvelder van weleer kwam verder onder meer voor FC Barcelona uit en droeg 53 keer het shirt van Oranje. Afellay is tegenwoordig analist bij de NOS en kijkt nu of het trainersvak iets voor hem is. Hij mag meekijken met de Onder 16-ploeg.

Elia gaat aan de slag met de talenten Onder 15. De oud-ploeggenoot van Afellay bij het Nederlands elftal heeft al uitgesproken ooit trainer van een profclub te willen worden. Eerst wil hij echter ervaring op doen bij diverse jeugdteams. De voormalig rechtsbuiten kwam 68 duels uit voor Feyenoord, waarin hij achttien treffers maakte. Hij vierde een groot succes in Rotterdam-Zuid met de landstitel in 2017. De 35-jarige Voorburger is nog niet gestopt als voetballer, maar momenteel wel clubloos.

Saïdi krijgt te maken met het Onder 14-team van Feyenoord. De 39-jarige Tunesiër speelde 57 wedstrijden voor de stadionclub. In 2016 zette de verdediger een punt achter zijn carrière. Hij keerde terug naar zijn thuisland, maar behield wel altijd zijn huis in Rotterdam.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *