FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord en Ajax in de zorgen om Steven Berghuis’

Aankomende zondag staat de kraker tussen Feyenoord en Ajax op de kalender. En voor Steven Berghuis is het de eerste keer dat hij als speler terugkeert in de Kuip. Deze situatie zorgt voor de nodige spanning bij beide clubs. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

De transfer van Berghuis van Feyenoord naar Ajax was in de zomer van 2021 controversieel en wekte woede bij supporters van Feyenoord, die er zondag allemaal zullen zitten. In tegenstelling tot vorig jaar, toen De Kuip vanwege corona leeg was. Uit voorzorg worden er metershoge netten gespannen, maar het AD vraagt zich af of dat genoeg is. Volgens de krant zorgt de situatie bij beide clubs voor hoofdpijn.

‘De politie is deze hele week in opperste staat van paraatheid, ook als het om onlinebedreigingen gaat. De Rotterdamse club draagt daarbij zoveel ballast van tuchtzaken rondom supporters met zich mee, dat een eventuele gestaakte wedstrijd grote invloed kan hebben op de rest van het seizoen. Een verplicht wekenlang lege Kuip valt dan beslist niet uit te sluiten. Het zou dramatisch zijn voor Feyenoord, nota bene de huidige koploper in de eredivisie’, schrijft het AD.

‘Bij Ajax wordt de thematiek vanuit een heel ander perspectief bekeken, maar ook in Amsterdam leidt de kwestie tot kopzorgen Ook bij Ajax leeft de overtuiging dat de sfeer rond Berghuis geen invloed mag hebben op het voetbal zelf; bovendien is gastheer Feyenoord zondag verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de spelers op het veld. Wijken voor intimidatie zou in alle gevallen een verkeerd signaal zijn, zo realiseert iedereen zich in Amsterdam.’

Het AD vraagt zich af of Berghuis zondag wel warm kan lopen, met het risico dat hij bekogeld en/of verbaal bejegend wordt. ‘Met andere woorden: kun je de voetballer zondag überhaupt een rol geven als invaller, of kun je hem dan beter helemaal niet laten spelen?’

One thought on “‘Feyenoord en Ajax in de zorgen om Steven Berghuis’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *