FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Leeds United zet Arne Slot op haar lijstje als nieuwe manager’

Arne Slot wordt in verband gebracht met de Engelse club Leeds United. Hier maakt Voetbal International melding van. Ze zijn opzoek naar een nieuwe manager nadat de club eerder deze week afscheid nam van Jesse Marsch. Hij wist zeven wedstrijden op rij niet te winnen.

De oud-trainer van onder meer Red Bull Salzburg en RB Leipzig was nog geen jaar actief in Leeds, waar hij de opvolger was van Marcelo Bielsa die de club vanuit het Championship terugbracht op het hoogste niveau. Aankomende week treft de club het Manchester United van Erik ten Hag liefst twee keer, op woensdag én op zondag.

Volgens Krabbendam is Slot een serieuze kandidaat om de club van onder meer oud-Feyenoorder Luis Sinisterra te behoeden voor degradatie. “Bij Leeds United schijnt hij toch wel op een lijstje te staan”, vertelt de clubwatcher in een podcast van zijn werkgever. “Mooie club, grote club. Daar zou hij ook wel passen.” Zijn collega Michel van Egmond hoopt dat het niet zover komt. “Feyenoord is nog volop in ontwikkeling. Het project is nog geen tien procent onderweg.”

In de verbintenis van Slot bij Feyenoord zou een clausule zijn opgenomen waardoor een club die een vastgestelde afkoopsom op tafel legt de trainer over kan nemen. Die geldt echter alleen ná het huidige seizoen, meldde directeur Dennis te Kloese recent. Volgens Engelse media is Slot overigens niet de grote favoriet om bij Leeds aan de slag te gaan. De krant The Guardian meldt dat Carlos Corberán (West Bromwich Albion) de beste papieren lijkt te hebben, terwijl ook Andoni Iraola (Rayo Vallecano) hoog op de verlanglijst zou bivakkeren.

One thought on “‘Leeds United zet Arne Slot op haar lijstje als nieuwe manager’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *