FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Timon Wellenreuther helpt Feyenoord aan de titel’

Feyenoord moet het de komende tijd doen zonder haar eerste doelman Justin Bijlow. Timon Wellenreuther neemt zijn plaats in en keeperstrainer Harald Wapenaar is overtuigt van zijn kwaliteiten. Hij denkt dan ook niet dat hij de club de titel zal gaan kosten.

Wapenaar stelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat Wapenaar goed met druk om kan gaan. “Hij heeft een tijd niet gespeeld en moet er dan ineens staan in een topper als Feyenoord – PSV. Echt onderscheiden kon hij zich niet, maar daar was het ook de wedstrijd niet voor. Maar wat ik zeg, hij is vrij onverstoorbaar en all-round.”

De oud-doelman stelt dat Wellenreuther een goed meevoetballende keeper is. “Hij is goed met ruimte achter de laatste linies, kan bijna als een soort extra libero spelen.” Wel geeft Wapenaar toe dat de doelman bij Willem II daarmee eens in de fout is gegaan. “Bij Heracles speelden we een keer overdag op stroef kunstgras en stond hij vrij hoog op het veld. Kwam er een bal tussen hem en de laatste linie en was hij te laat. Die fout kostte ons de wedstrijd en werd in de media breed uitgemeten. Wij konden er wel begrip voor opbrengen omdat we de omstandigheden kenden.”

Ondanks die gebeurtenis is Wapenaar van mening dat Wellenreuther zich er niet door uit het veld laat slaan. “Een wedstrijd later ‘lobde’ hij als eerste een bal naar de rechtsback, die ging uit. Je hoorde een reactie vanuit het publiek. Tweede bal, deed-ie het wéér, kwam die wél aan. Daarna zat hij in de wedstrijd en speelde hij uitstekend. Dat bedoel ik met onverstoorbaar.”

Wapenaar zegt een groot fan te zijn van Bijlow, maar denk dat Feyenoord een uitstekende zet gedaan heeft met het aanstellen van Wellenreuther als tweede doelman. “Timon heeft nu een fantastisch podium. Tegen PSV heeft hij zijn vuurdoop gehad. Feyenoord wil graag kampioen worden en ik denk dat hij niet in de war zal raken van die druk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *