FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Zomerse klapper lonkt voor Feyenoord’

Afgelopen zomer verkocht Feyenoord de middenvelder Fredrik Aursnes voor de nodige miljoenen aan het Portugese Benfica. En het zou deze zomer zomaar weer raak kunnen zijn voor de Rotterdammers. Ze hebben namelijk een doorverkooppercentage op laten nemen.

Het altijd goed ingevoerde 1908 schrijft: “Mocht Aursnes een transfer maken, vangen de Rotterdammers 10% van de eventuele winst die Benfica op de middenvelder pakt. In het tot medio 2027 doorlopende contract van Aursnes is door SL Benfica een clausule opgenomen. Daarin staat dat Aursnes de Portugese koploper tegen een gelimiteerde transfersom van €50.000.000 mag verlaten.”

In de huidige transfermarkt is het niet onmogelijk dat een club ooit zo een bedrag neerlegt voor de Noorse middenvelder. “Aursnes excelleert week in, week uit in het shirt van SL Benfica. Woensdagavond werd hij nog in de UEFA Champions League uitgeroepen tot Player of the Match nadat Club Brugge in eigen stadion met 0-2 verslagen werd.”

En dus mag Feyenoord hopen op een extra megasom voor Aursnes, die in 2021 nog geen half miljoen euro kostte. “Het is niet ondenkbaar dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe Europese topclub voor Aursnes aanklopt bij SL Benfica. Mocht Aursnes weggekocht worden tegen de release clause, houdt Feyenoord nog eens een extra bedrag van €3.700.000 over aan de verkoop”, aldus 1908 tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *