FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft de minste selectie van allemaal’

Feyenoord wist dot weekend met 2-1 te winnen van AZ. En daardoor staan zijn de Rotterdammers nog steeds koploper in de Nederlandse Eredivisie. Voormalig voetballer Ibrahim Afellay prijst de mentaliteit van ze.

“Feyenoord speelt altijd om te winnen”, begint Afellay bij Studio Voetbal. “Van de top-vier heeft Feyenoord qua individuele kwaliteit de minste selectie. Als Feyenoord kampioen wordt, is dat een wereldprestatie. Dan verdient Slot een standbeeld.” De voorsprong op naaste belager Ajax bedraagt nu drie punten.

Afellay zag gelegenheidsaanvoerder Lutsharel Geertruida als de uitblinker tegen AZ. “Geertruida stak er met kop en schouders bovenuit. Hij maakt een goed ontwikkeling door. Pavlidis, een van de betere spitsen in Nederland, kreeg geen voet aan de grond, die was kansloos. Steeds zat Geertruida er slim tussen. Aan de bal is hij ook comfortabel. Hij raakt niet in de war en zoekt steeds de voetballende oplossing.”

Het is de vraag wat er gebeurt als Gernot Trauner straks weer fit is. “Gaat hij weer rechtsback als de apotheker terug is?”, vraagt Arno Vermeulen zich af. “Misschien moet de apotheker een pas op de plaats maken”, aldus Afellay.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *