FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot is voor mij niet de reden dat ik naar Feyenoord wil’

Thomas van den Belt was deze winter dichtbij een overstap naar Feyenoord maar zijn club PEC Zwolle stak hier een stokje voor. Komende zomer hoopt de middenvelder alsnog de overstap te maken naar Rotterdam-Zuid. De oefenmeester is goed bevriend met de vader van Van den Belt.

“Ik wilde heel graag, laten we dat vooropstellen. Feyenoord is een grote club”, spreekt Van den Belt zich uit in het ESPN-programma Fresia & Milan Parkeren de Bus. Ook de relatie tussen zijn vader Gerard van den Belt, werkzaam bij SC Cambuur, en Arne Slot komt ter sprake. “Ze bellen heel vaak. Als ik thuis ben hoor ik mijn vader wel eens bellen met hem. Maar ik zie hem gewoon als Arne, een vriend van mijn vader.”

Voor de middenvelder maakt het echter geen verschil dat zijn vader goed kan opschieten met Slot. “Als het doorgaat met Feyenoord dan zie ik hem als trainer, als hij er dan nog zit. Maar het is voor mij niet speciaal geweest.” Van den Belt kan wel begrijpen dat de buitenwereld er misschien anders tegenaan kijkt. “Omdat ze het gevoel hebben dat het een linkje is die makkelijk gelegd is; een makkelijk contactpersoon om het rond te krijgen. Een voortrekkersrol. Terwijl ik ook weet dat je uiteindelijk wel moet presteren om ergens te komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *