FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Eljero Elia heeft het flink naar zijn zin bij Feyenoord

Eljero Elia loopt momenteel stage bij de Feyenoord Academy en heeft het daar prima naar zijn zin. In zijn ogen voelt de club nog altijd als een familie voor hem.

Hij was onlangs op het veld te zijn met onder meer Robin van Persie. De 36-jarige oud-speler helpt mee bij de jeugd. “Het gaat goed, ik ben nu een aantal weken bezig en ik vind het leuk”, stelt Elia tegenover RTV Rijnmond. “Ik loop stage bij de Onder 15 en bezig met mijn UEFA C diploma. Dat wil ik zo snel mogelijk in mijn zak hebben. Mijn zaakwaarnemer heeft dit geregeld. Die heeft contact met Rini Coolen, die ken ik nog vanuit mijn tijd bij FC Twente. Dus daardoor ging het heel snel.”

De voetballer speelde tussen 2015 en 2017 bij Feyenoord en vertrok vervolgens naar Basaksehir. “Ik heb hier een hele fijne en leuke periode gehad. De mensen die ik hier heb leren kennen in die twee jaar, die voelen voor mij als familie. Ik kom nu mensen uit die tijd weer tegen en het geeft een heel fijn gevoel om hier weer te zijn.”

Elia wil langzaam de ladder beklimmmen van het trainerschap, maar heeft geen ambities om hoofdtrainer te worden. “Dat ligt niet bij mij, denk ik. Ik ben de perfecte tussenpersoon van de trainer, assistent-trainers en de jongens. Een verbindingsschakel. Ik denk dat daar mijn sterkte ligt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *