FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord slaat slag en haalt Amerikaan naar Rotterdam’

Feyenoord ging onlangs een samenwerking aan met het Amerikaanse Orange County SC en dat lijkt nu al haar vruchten af te werpen. Volgens directeur Dennis te Kloese staat er namelijk een 18-jarige speler op de nominatie om naar Rotterdam Zuid te komen. Dit laat hij weten tegenover het medium Feyenoord Magazine.

‘Drie spelers van de club zijn uitgenodigd om bij ons te gaan meetrainen, onder wie één international van VS onder 20. Zo kunnen we kijken of die jongens goed genoeg zijn voor Feyenoord.”

Voor één speler lijkt dat al een zekerheid, valt op te maken uit de woorden van Te Kloese: “Ook hebben we een jonge speler ontdekt in Amerika, die nog geen achttien jaar is. Die gaat eerst in de opleiding van Orange County spelen en komt daarna onze kant op.”

Er zijn verschillende redenen voor internationale samenwerking, stelt de algemeen directeur. “We zijn aan het analyseren welke gebieden en welke clubs ideaal zijn, in Europa, Centraal-Amerika en Azië. Vanuit die samenwerkingsverbanden kunnen we bijvoorbeeld spelers of stafleden uitwisselen, lokaal meer kennis krijgen en eerder op de markt komen voor talenten.”

De directeur stelt ook dat Feyenoord de eigen identiteit hoog in het vaandel houdt. “We moeten de focus houden op onze identiteit, op Rotterdam en Nederland, maar ook onze vleugels uitslaan. Dan gaat het om scouting, kennis en commerciële mogelijkheden. We hebben vorig jaar een fantastische campagne gehad in Europa en dit seizoen ook een heel mooie groepsfase. Daarmee hebben we ook buiten Nederland hoge ogen gegooid, daar willen we op voortborduren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *