FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord deed meerdere poging voor Dirk Proper’

Dirk Proper timmert bij NEC flink aan de weg. In het begin was hij nog een reservespeler maar inmiddels is hij verzekerd van een basisplaats. Ook had hij in het verleden meerdere malen de mogelijkheid gehad om een overstap te maken naar Ajax, Feyenoord of PSV.

“PSV was er het vroegst bij, volgens mij in de E’tjes al. Ajax en Feyenoord kwamen later pas”, zegt Proper tegen Voetbal International. “Ik ben bij alle drie op bezoek geweest en ik heb een gesprek gehad. Ze hebben hun kant van het verhaal verteld, legden uit wat ze van mij hadden gezien en waarom ik een toevoeging zou zijn voor hun opleiding. Het waren prima gesprekken, maar ik koos voor NEC.”

“Ajax en Feyenoord hebben zich hooguit twee keer gemeld, PSV wel vaker”, gaat Proper verder. Spijt van zijn keuze heeft hij nooit gehad. “Ik was gewoon tevreden bij NEC. In die tijd sloeg ik weleens teams over. Dat was voor mij alleen maar goed, omdat ik me dan kon meten met spelers die ouder en beter waren. En voor mij was er ook het fysieke aspect. Met mijn lengte moet ik het soms op een andere manier oplossen. Doordat ik doorschoof, speelde ik tegen grotere jongens. Ik wist: als ik in het eerste van NEC kom, dan zal dat altijd zo zijn.”

Proper zag er meer in om zo snel mogelijk het eerste elftal van NEC te halen. “Ervaring opdoen, beter worden en het liefst richting de Eredivisie. Dat is gelukt. De club heeft altijd vertrouwen in me gehad. Zij hebben me ook laten zien wat die topclubs kunnen bieden en wat NEC ertegenover kan zetten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *