FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord moet salaris van Arne Slot verschrikkelijk boosten’

Het ziet ernaar uit dat Feyenoord dit seizoen kampioen van Nederland word. En dat is natuurlijk een ongekende prestatie van de Rotterdammers en trainer Arne Slot. Voor de oefenmeester bestaat er veel interesse.

In twee jaar tijd heeft Arne Slot Feyenoord weer naar de absolute top van de Eredivisie gebracht. Wat een knappe prestatie is, helemaal door de geringe tijd die Slot – en zijn staf – nodig hebben gehad om Feyenoord terug te brengen naar waar het historisch gezien thuishoort. De Rotterdammers spelen nog mee voor drie prijzen (Eredivisie, KNVB Beker en Europa League).

Die goede prestatie is ook opgevallen in het buitenland, waar Slot bijvoorbeeld gelinkt wordt aan Premier League-clubs als Brighton & Hove Albion, Leeds United en Tottenham Hotspur. Volgens Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad moet Feyenoord dan ook opletten: “Ik denk niet dat hij al op allerlei lijstjes staat, maar ze zullen hem hier en daar wel in de gaten houden. En er zal vast een club aankloppen, zoals met Leeds United al is gebeurd.”

Gouka vindt dat Feyenoord Slot niet zomaar moet laten gaan: “Waarom zou Feyenoord niet zeggen: we stappen af van wat we normaal aan trainers betalen, gaan echt een categorie hoger zitten en zorgen dat deze trainer blijft?” Financieel gezien is dat volgens de clubwatcher ook mogelijk: “Ik zit niet bij Feyenoord aan tafel en ben niet bij de directie, maar waarom zou je dit niet een keer doen? Als je zo tevreden bent over een trainer, zeg je: we willen dat je nog twee jaar bij Feyenoord blijft. Daar staat dit salaris tegenover, je wordt de best betaalde trainer ooit van Feyenoord, maar dan willen we ook geen gezeur hebben als Spurs op de stoep staat, want de komende twee jaar ben je van ons.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *