FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord staat opnieuw voor zeer lucratieve slag’

Feyenoord is op dit moment nog voor zeventig procent eigenaar van de Mexicaanse goalgetter Santiago Gimenez, maar de de verwachting is dat ze dit spoedig zullen gaan vergroten.

Negen maanden geleden namen ze hem voor vier miljoen euro over van Cruz Azul. Voor dat bedrag kregen de Rotterdammers vijftig procent van de transferrechten in handen, met de verplichting er later nog eens twintig procent bij te kopen én een optie op nog eens twintig procent, tot een totaal van negentig procent.

Op dit moment is Gimenez voor zeventig procent eigendom van Feyenoord, omdat de eerste verplichting al is nagekomen. ‘Die andere twintig procent is nog slechts een kwestie van tijd’, schrijft Voetbal International. ‘Feyenoord gaat dat doen, maar zoekt een moment om die afspraak formeel te bevestigen.’

Gimenez maakte afgelopen weekend zijn tiende Eredivisie-goal voor Feyenoord en was in de Europa League ook al vijf keer trefzeker. De laatste weken is de Mexicaanse spits gelinkt aan onder meer Benfica en Sevilla, maar concrete plannen om te vertrekken lijkt hij (nog) niet te hebben.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *