FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot moet inzetten op zomers vertrek’

Volgens analist en voormalig voetballer Wim Kieft zou Feyenoord-trainer Arne Slot er goed aan doen om deze zomer te vertrekken. In zijn ogen is dan het moment om zijn nieuwe status te bekronen.

Feyenoord stevent af op het kampioenschap en won donderdagavond in de Europa League met 1-0 van AS Roma. Kieft noemt het ‘bijzonder knap’. “In Nederland hebben we daar veel meer mee dan met de benadering van Mourinho”, zo schrijft Kieft in De Telegraaf. “Bij FC Porto heeft hij het in het begin van zijn trainerscarrière goed gedaan door eigenlijk uit het niets de Champions League te winnen. Zonder dat het voetbal je bij is gebleven.”

Kieft merkt dat de lofzang voor Slot groot is en toeneemt. “Als je met zo’n beperkt budget als bij Feyenoord tweemaal een elftal bij elkaar sprokkelt dat de finale van de Conference League haalt en een jaar later met zeven nieuwe spelers reikt tot de kwartfinale van de Europa League met zulk aantrekkelijk aanvallend voetbal, dan verricht je uitstekend werk.”

Daar voegt de oud-international aan toe: “Omdat Slot voor een bepaald voetbalproduct staat, zal hij altijd interessant zijn voor clubs die een trainer zoeken. Na twee keer hetzelfde kunstje geflikt te hebben bij Feyenoord moet hij nu zijn vleugels uitslaan. Ongetwijfeld volgt een leegloop van spelers. Of het een derde keer lukt een nieuw team op te bouwen en te presteren nationaal en internationaal in de Champions League is ongewis. Laat hem het ijzer smeden nu het heet is.”

De grote vraag is natuurlijk waar Slot zijn trainersloopbaan moet vervolgen. Slot ziet clubs als Leeds United en Crystal Palace niet als serieuze opties. “Maar een club als Tottenham Hotspur zou wel perfect passen. Een grote ambitieuze club met veel budget beschikbaar en historisch gezien staat Spurs voor aanvallend avontuurlijk voetbal en is er altijd plaats voor creatieve spelers.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *