FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord op pole om Europa League te winnen’

Feyenoord wist gisteren de heenwedstrijd tegen AS Roma met 1-0 te winnen en zette zo een grote stap richting de halve finales van de Europa League. Door deze zege zijn de Rotterdammers één van de favorieten geworden om het toernooi te winnen. Hier maakt het databureau FiveThirtyEight melding van.

Het databureau voorspelde eerder dit jaar eind januari al een kampioenschap voor Feyenoord, dat nu ook daadwerkelijk dichtbij is voor de Rotterdammers. Feyenoord wordt nu ook de grootste kans toegedicht op een eindzege in de Europa League. Het databureau geeft de Rotterdammers 21% kans, drie meer dan Manchester United. Juventus volgt op vijf procent achterstand.

Het databureau is ook optimistisch gestemd wat betreft de kansen voor Feyenoord om de halve finale te halen van de Europa League. Die kans wordt nu geschat op 68%, terwijl het percentage voor het bereiken van de finale veertig procent is. Dat Feyenoord ook zulke grote kansen wordt toegedicht heeft volgens het databureau ook te maken met de makkelijke kant van het schema. Gaan de Rotterdammers door naar de halve finale dan wacht Bayer Leverkussen of Union Sint-Gillis in plaats van clubs als United en Juventus.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *