FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dat is de perfecte vervolgstap voor Arne Slot’

Analist en voormalig voetballer Wim Kieft vindt dat Tottenham Hotspur de perfecte vervolgstap is van Feyenoord-trainer Arne Slot. Hij ziet in deze club een betere optie dan Crystal Palace of West Ham United. Die hebben tevens interesse in de oefenmeester.

‘Omdat Slot voor een bepaald voetbalproduct staat, zal hij altijd interessant zijn voor clubs die een trainer zoeken. Na twee keer hetzelfde kunstje geflikt te hebben bij Feyenoord moet hij nu zijn vleugels uitslaan’, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. ‘Vraag is: welke club durft het aan in Engeland bijvoorbeeld? Om zulke onderscheidend voetbal als bij Feyenoord te spelen met Leeds United of Crystal Palace wordt heel moeilijk.’

‘Vooral omdat bij die clubs niet de financiële armslag aanwezig is voor Slot om de topvijf in Engeland af te troeven. Daar lopen kwalitatief zulke goede spelers rond’, licht Kieft toe. ‘Maar een club als Tottenham Hotspur zou wel perfect passen. Een grote ambitieuze club met veel budget beschikbaar en historisch gezien staat Spurs voor aanvallend avontuurlijk voetbal en is er altijd plaats voor creatieve spelers.’

De laatste jaren speelt Spurs minder attractief voetbal, weet ook Kieft. ‘Al zijn die laatste afgelopen seizoen door Mourinho en Antonio Conte in de ban gedaan. In Londen kan Slot zijn voetbalideeën kwijt en kan hij financieel oogsten.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *