FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord kan een dergelijk bod niet weigeren’

Christian Gimenez, de vader van Santiago Gimenez hoopt dat zijn zoon ook volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt. Al weet hij wel dat de Rotterdammers moeilijk nee kunnen zeggen als er een grote transfersom voor hem op tafel komt.

“Santiago doet het goed. Het is moeilijk om nee te zeggen als een club zegt dat ze van Santi houden en dertig miljoen euro willen betalen”, begint Christian Gimenez in gesprek met de Mexicaanse tak van ESPN. “Het is bovendien een verdienmodel voor Feyenoord en andere Nederlandse clubs. Ik weet hoe het werkt. Maar ik zou het geweldig vinden als hij nog één seizoen bij Feyenoord blijft, om zich verder op de kaart te zetten.”

Gimenez wordt in de wandelgangen gelinkt aan La Liga-clubs Atlético Madrid en Sevilla, SS Lazio en Internazionale uit Italië en het Portugese Benfica. “Als een 22-jarige jongen, van buiten de EU, twintig doelpunten maakt in veertig wedstrijden en ook trefzeker is in de Europa League in zijn eerste seizoen, dan gaat men speculeren en praten”, stelt zijn vader, die aankondigt dat de Mexicaanse spits binnenkort om tafel gaat met Feyenoord-directeur Dennis te Kloese. “We moeten allereerst de plannen voor de toekomst bespreken. Santi heet nog een contract (tot medio 2026, red.).”

“Hij wil niet dat veertig of vijftig procent van het team vertrekt”, weet Gimenez senior. “Die verleiding bestaat door het goede jaar dat het team draait. Zelf zijn we rustig, Santi is gelukkig bij Feyenoord en voorlopig is er niets concreet. We zijn gelukkig met Feyenoord.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *