FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord moet nu voor hem toeslaan, gewoon het risico nemen’

Branco van den Boomen loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract bij het Franse Toulouse. De 27-jarige middenvelder hoopt zijn goede ontwikkeling nu te kunnen belonen met een fraaie zomerse transfer.

Hij kan zaterdagavond een mooie kroon op zijn werk bij Toulouse zetten. In de finale van de Coupe de France kan de oud-speler van onder andere Ajax en FC Eindhoven een tastbare prijs pakken. De winst die Van den Boomen de afgelopen jaren als voetballer maakte, hoopt hij na dit seizoen in te zetten. De middenvelder zit in principe op zijn plek bij Toulouse, maar… “Maar er is ook interesse en de wil om hogerop te raken. Ik droomde vroeger van de Champions League en nu kan het nog dichtbij komen ook. Daarvoor moet ik nog een paar stappen zetten, hoor. Dat realiseer ik me.”

Na wedstrijden in het shirt van Jong Ajax, FC Eindhoven en De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie vocht Van den Boomen ineens duels uit met onder andere Lionel Messi. Aan de ontmoeting met de Argentijnse vedette houdt Van den Boomen nog warme herinneringen. “Ik zag hem lopen en ik ging erachteraan. Ik vroeg in het Engels of ik zijn shirt mocht en hij gaf me die meteen. Hij is met Ronaldo ook de enige bij wie ik dat zou doen. Bij anderen vraag je zoiets niet. Maar tegenover zo’n speler ben je voor even geen voetballer; dan voel je je gewoon kind en denk je er niet over na.”

Van den Boomen hoopt volgend seizoen dus in de Champions League opnieuw te kunnen strijden tegen supersterren zoals Messi. De 27-jarige middenvelder zou in de belangstelling van PSV en Feyenoord staan, maar heel concreet lijkt de interesse op basis van de berichtgevingen (nog) niet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *