FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord kijkt met veel interesse naar degradatiestrijd’

Feyenoord volgt met veel belangstelling de degradatiestrijd in Engeland. Het kan de Rotterdammers namelijk nog voorzien van een leuk zakcentje. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn er vijf clubs die zich grote zorgen moeten maken.

De nummers zestien, zeventien en achttien (Leicester City, Leeds United en Nottingham Forest) hebben allen dertig punten. Daaronder volgt Everton met 29 punten op de negentiende stek, terwijl hekkensluiter Southampton er met 24 punten het slechtst voorstaat. De ploegen daarboven, te beginnen met West Ham United (vijftiende met 34 punten én een wedstrijd minder gespeeld), lijken zo goed als veilig.

De strijd zal vanuit Rotterdam met spanning gevolgd worden. Feyenoord verkocht afgelopen zomer namelijk twee spelers aan de Premier League in de personen van Marcos Senesi (aan Bournemouth) en Luis Sinisterra (aan Leeds United). Waar eerstgenoemde – Bournemouth staat dertiende met 39 punten – zo goed als veilig lijkt, moet de ploeg van de Colombiaan Sinisterra nog flink aan de bak om degradatie naar de EFL Championship te ontlopen. Leeds ontdeed zich woensdag van technisch directeur Victor Orta. De verwachting is dat trainer Javi Gracia het volgende slachtoffer wordt – zijn opvolger Sam Allardyce zou al klaarstaan om de ploeg door de laatste vier duels heen te loodsen.

Feyenoord ontving voor Senesi een basisbedrag van 15 miljoen euro. Sinisterra was zelfs nog duurder; voor hem ving de club liefst 25 miljoen. Die bedragen kunnen echter door een aantal vastgestelde bonussen nog verder oplopen. Bij lijfsbehoud van beide clubs zullen er opnieuw miljoenen naar Rotterdam stromen, zo gaf algemeen directeur Dennis Te Kloese eerder dit seizoen al te kennen in een interview met TheAthletic.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *