FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord pakt minimaal 70 miljoen met kampioenschap’

Feyenoord mag zich sinds vandaag de nieuwe kampioen van Nederland noemen. In eigen huis wisten de Rotterdammers met 3-0 te winnen van GA Eagles. Naast het sportieve succes zullen ze ook financieel een grote slag slaan.

Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van. De startpremie van de Champions League bedraagt ruim vijftien miljoen euro. Daar komt zo’n tien miljoen bovenop voor de coëfficiënten-ranking en zo’n zes miljoen aan tv-gelden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog eens miljoenen te verdienen door prestaties in het miljoenenbal zelf.

Chris Woerts vertelt: “En je moet bij contractonderhandelingen dieper in de buidel tasten, want er wordt getrokken aan alles en iedereen. Ook aan de technische staf. Dat heeft een prijsopdrijvend effect in alle geledingen van de club. Maar dat alles weegt natuurlijk niet op tegen de voordelen.”

“Zeg dat je zo’n 35 miljoen euro pakt dankzij Champions League, nog eens zo’n 35 miljoen voor Orkun Kökcü, die je nu natuurlijk voor een wereldbedrag gaat verkopen. Nou, dan zit je al 70 miljoen in de plus. Ik kan je vertellen, die bedragen is Feyenoord niet gewend…”, aldus Woerts.

Het AD bericht: “De verwachting is sowieso dat Kökcü deze zomer de duurste Feyenoorder ooit wordt, waar Luis Sinisterra vorig jaar nog voor een recordbedrag van zo’n 25 miljoen vertrok naar Leeds. Daar komt nog eens bij dat de marktwaarde van de kampioen stijgt en daarmee de waarde van de spelersgroep, wat op een later moment weer voor financiële meevallers kan zorgen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *