FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Het is allemaal niet zo goed als iedereen roept’

Clubicoon Willem van Hanegem is niet bijster onder de indruk van Feyenoord. De Rotterdammers kunnen vanmiddag kampioen worden, maar hij wijt dat ook aan het lage niveau in de Eredivisie.

Hij is trots op zijn cluppie: Maar: “De rest is zo slecht. De onderste ploegen van de Eredivisie, nou ja, tot plek vijf of zo, dat is echt niet om aan te gluren. Het verbaast me niet dat ik tegenwoordig soms ga slapen”, zegt de ras-Feyenoorder tegen De Volkskrant. Toch ziet Van Hanegem kwaliteit rondlopen bij Feyenoord. “De buitenspelers hebben wedstrijden lang droevig gespeeld. Die kleine Braziliaan, Paixao, zou ik altijd opstellen. Dat begrijp ik niet.”

Over het middenveld is Van Hanegem eveneens tevreden. “Kökcü laat zien dat hij tegenwoordig gas kan geven. Daarvoor was het een beetje: ik speel Wimpie aan en Wimpie moet de bal maar weer aan mij geven. Nu zie je hem ballen geven, de diepte in, werken.” De Kromme is minder enthousiast over Sebasian Szymanski. Hij krijgt voorgelegd dat de Pool ‘ook goed’ is. “Ja, thuis in zijn kamer misschien. De belangrijkste spelers zijn Trauner en Hancko, de centrale verdedigers.”

“Geertruida is niet zo goed als iedereen roept”, aldus Van Hanegem. “Ik zweer het je. Hoe vaak hij de bal aanneemt en dat-ie onder zijn schoen door rolt. Vaak staat hij aan de verkeerde kant te dekken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *