FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Iedere andere trainer kan succesvol zijn bij Feyenoord’

Arne Slot werd gisteren met Feyenoord kampioen van Nederland. Toch is er nog veel onduidelijk over de toekomst van de oefenmeester. Maakt hij deze zomer de overstap naar een andere club, of gaat hij met ‘De Stadionclub’ de Champions League in?

Hij heeft dan nog wel een doorlopend contract tot medio 2025, maar kan rekenen op belangstelling vanuit de Premier League. Onder meer Tottenham Hotspur heeft de Nederlandse oefenmeester op het verlanglijstje staan. Ibrahim Afellay stelt aan tafel bij Studio Voetbal dat het lastig wordt voor Slot om een dergelijk aanbod te weigeren. “Als die club zich meldt, moet je een grote jongen zijn om te weigeren. Het zou me niet verbazen als hij dan gaat. Tottenham Hotspur is een geweldige club, wat anders dan Southampton of Aston Villa.”

Van Hooijdonk denkt echter niet dat Slot weggaat uit Rotterdam en verwacht een langer verblijf van de oefenmeester. “Erik ten Hag is ook gewoon gebleven bij Ajax toen hij de halve finales van de Champions League had bereikt. Ik denk dat hij niet weggaat.” Volgens Afellay kan Slot onmogelijk nog beter presteren bij Feyenoord. “Bij Feyenoord heeft Slot het maximale bereikt, hij heeft er meer uitgehaald dan erin zit. Verwacht je dat hij volgend jaar de finale van de Champions League haalt?”

Slot heeft zelf nog altijd geen duidelijkheid gegeven, maar hintte bij het praatprogramma toch op een mogelijk vertrek. “Mocht ik ooit op enig moment besluiten weg te gaan, dan weet ik dat er leven is na Arne Slot.” Volgens de oefenmeester staat Feyenoord er goed voor en Slot ziet dat als een groot voordeel mocht er een nieuwe trainer komen. “Het mooiste dat je als trainer voor elkaar kan krijgen, is ervoor te zorgen dat de boel niet in elkaar stort als je weggaat. Dat is bij AZ gelukt. Ik ben ervan overtuigd dat Feyenoord er dusdanig goed voorstaat dat elke andere trainer hier succesvol kan zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *