FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-aanvoerder deelt compliment uit aan Ajax-slager’

Orkun Kokcu heeft een compliment uitgedeeld aan Ajax-sloper Edson Alvarez. In een gesprek met Voetbal International zegt de Feyenoord-aanvoerder dat veel spelers in Nederland wat van hem kunnen leren.

“Dan hoor je dat die jongen niet kan voetballen en zo. Vond ik al heel erg meevallen, maar in het veld merk je pas hoe belangrijk hij is. Het is een goede, sterke middenvelder. Het is niet voor niets dat Ajax Lisandro Martínez zo mist, dat voel ik nu ook met hem.”

Volgens Kökcü is de werklust van Álvarez een voorbeeld voor veel Eredivisie-spelers. “Door tegen hem te spelen weet je wat je ongeveer te wachten staat in het buitenland. Met hem vergeleken zijn Nederlandse spelers soms echt lieve jongetjes.”

Ook trok Kökcü lering uit de Italiaanse speelstijl van tegenstander AS Roma. “Soms denk ik dat wij misschien wel iets meer van dat karakter van die Italianen hadden moeten hebben om die 1-1 over de streep te trekken. Maar ja, zo zijn we simpelweg niet. Ons dna is anders.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *