FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Santiago: ‘Tuurlijk wist ik dat die vlag er niet voor mij hing’

Santiago Gimenez wist wel degelijk dat de Mexicaanse vlag in de Johan Cruijff ArenA er niet voor hem hing. De spits gaat in een gesprek met Voetbal International in op al zijn gescoorde dooepunten dit seizoen.

Hij scoorde twee maanden geleden de openingstreffer in de belangrijke wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax. Opvallend was dat hij besloot om over de bording te springen, richting de kant van de fanatieke aanhang van de Amsterdammers. Achteraf gooide hij dat op de aanwezigheid van een Mexicaanse vlag, maar dat ligt toch wat anders.

“Toen ik scoorde werd het doodstil. Ja, natuurlijk wist ik dat die Mexicaanse vlag er niet hing voor mij, maar ik liep er toch maar even naartoe. Ik houd van die rivaliteit”, begint hij in gesprek met VI. “Dat doelpunt tegen Ajax is misschien wel mijn lekkerste goal van het seizoen, vanwege het sentiment, maar ook door de aanval die eraan voorafging. Idrissi die de bal achter zijn standbeen meegeeft aan Hartman, die ’m vervolgens perfect neerlegt voor mij. Ach, die hele wedstrijd is onvergetelijk, de zwaarste die we hebben gespeeld in de Eredivisie.”

Dat er een beladen randje rondom wedstrijden tegen Ajax hangt was Gimenez bekend, maar dat weerhield hem niet om zijn verloofde mee te nemen naar het stadion. Ze bezocht het duel incognito. “Mijn verloofde en ik hebben heel veel energie. Ze is stiekem naar de Ajax-wedstrijd geweest, in Amsterdam. Van tevoren werd er gewaarschuwd, het zou misschien gevaarlijk zijn”, aldus de Mexicaan, die wel andere dingen gewend is. “Maar ja… Nederland is geen Mexico of Argentinië, hè. Heb je River Plate-Boca Juniors gezien? Dát is pas een derby”, besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *