FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Deze drie Feyenoorders kunnen mee in de Engelse top’

Na een fraai seizoen is de kans groot dat Feyenoord afscheid zal moeten gaan nemen van een aantal sterkhouders. Journalist Valentijn Driessen laat in een podcast van De Telegraaf weten welke drie spelers hij geschikt vind om de overstap te maken naar de Engelse top.

Hij noemt aanvoerder Orkun Kokcü als eerste suggestie, en hoeft niet eens uit te leggen waarom hij dat vindt. Even later komt de columnist met twee andere namen. “Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer. Die zouden dat wel aankunnen. Maar het zal in het begin natuurlijk even wennen zijn”, begint Driessen.

“Wieffer is zo’n speler zoals Dirk Kuyt, die op ieder hoger niveau gewoon aanpikt. Dat betekent dat je voetballend gewoon meekan. Dus waarom zou hij daar (Premier League-topclubs, red.) niet meekunnen?”, gaat Driessen verder, die een hoge pet op heeft van Wieffer. “Het zal allemaal wat sneller gaan, maar hij pikte het ook op bij Feyenoord en daarvoor bij Excelsior. Dus daar zou ik wel vertrouwen in hebben”, legt de journalist uit.

Ook Geertruida werd door Driessen genoemd als speler die meekan in de Engelse top. “Geertruida is gewoon een krachtmens. Als je ziet op hoeveel posities hij kan spelen. Hij zit inmiddels bij het Nederlands elftal, dus ik denk hij zich daar ook wel staande weet te houden”, aldus de columnist. “Het is niet voor niks dat hij in de geruchtenmolen ook bij FC Barcelona wordt genoemd”, vult Mike Verweij aan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *